Dagbog fra Friedrichstadt

Ernst og Birgit havde planlagt en rigtig fin tur til Friedrichstadt, med storkereder, dæmninger og kanalrundfart osv.

Onsdag

Onsdag aften mødtes vi alle i de milde vejr, ved langbordet mellem vognen. Her fik alle hils på hinanden, og der blev sagt goddag til de medlemmer der var med for første gang.

Nogen var allerede kommet for flere dage siden, andre var kommet i løbet af onsdagen. Men klokken 20 var der faldet ro på os alle, med fælles kaffebord midt i rækken af alle vores Fendt campingvogne. Det var nu et flot syn med de 17 vogne på ræd og række. 😊

Torsdag

Torsdag stod programmet på en tur til Storkebyen Bergenhusen. En lille hyggelig by, med storkepar på nærmest hvert eneste hustag. Vi så rigtig mange beboede reder, og i mange af dem var der unger. Faktisk blev der set ikke mindre end 3 unger i reden på taget af kroen.

Desværre var vejret ikke helt med os, så vi havde stort set regn hele dagen, det gjorde turen ud til storkene lidt våd og kold, men byen var alligevel et besøg værd. Og vi blev alle tørre igen. 😊

Torsdag aften samledes vi til fællesspisning i den nedlagte restaurant på pladsen. Her sad vi rigtig fint.

Fredag

Fredag stod vi op til noget bedre vejr. Det var holdt op med at regne, men det var stadig skyet, og det luftede stadig lidt. Det mærkede vi dog ikke meget til der hvor vi lå, på grund af den høje dæmning der var bag ved os. Foran os havde vi 2 aftaler. Først skulle vi ud og se sluserne ”Ejdersperwerk”, og bagefter stod den på sejltur.

Vi kørte ud til sluserne i samlet flok, det var så op til folk selv hvor meget de ville se. Nogen så rigtig meget ….men de blev også selv set af mågerne, som gik lidt for tæt på. Men ellers et rigtig inmponerende bygningsværk. 

Lige da vi kom ud for enden af dæmning, blev broen hævet, og 3 skibe sejlede igennem.

Senere på eftermiddagen, blev det så tid til en kanalrundfart med dansktalende Kay Sørensen. Kay var helt fantastisk til at fortælle, og gøre turen til en uforglemmelig oplevelse. Og han var ikke bleg for at udstille sig selv for at vi skulle få et godt grin.

En af de sjove ting vi så, var den tidligere borgmesters bro.

En bro den tidligere borgmester fik bygget. Broen kunne lukke op, så mindre både kunne sejle igennem….. men hvad hjælper det når næste bro er lige så lav, men ikke kan åbnes????

Vi kom også forbi andre broer, hvor der højest var 10 cm på hver side af båden. Men sikke et syn:

Fredag blev der igen slået sammen til fællesspisning, for dem som havde lyst. Der blev virkelig hygget.

Lørdag

Lørdagen var fridag, så folk kunne gøre hvad de ville, I programmet havde Ernst skrevet at det blandt andet var en mulighed at tage til Markedsdag i Heide. Men ellers var der ingen aftaler før vi skulle spise kl. 18.00 på restaurant “Zum Alten Ruderhaus” Restauranten var ejet af de samme som ejer campingpladsen, og bådene fra kanalrundfarten.

Til slut syntes jeg også lige i skal den flotte Fendt-opstilling igen i de sene aftentimer. Er det ikke bare et helt fantastisk syn. 😊

Tusind, tusind tak til Birgit og Ernst for alle de mange oplevelser i, i tidens løb har beriget os med. Det har været rigtig mange helt utrolige ture/træf.

En sidste hilsen fra alle os i Fridrichstadt.

Skriv et svar