Referat fra klubturen til Fendt af Lonny og Lars Christoffersen

Iflg. tilmeldingslisten er vi 22 vogne med 48 personer og i alt deltager 57 medlemmer, de sidste 9 er enten på hotel eller i mobilhome.

Undertegnede med hustru ankom som de første til “Campingpark Waldsee Wemding” en dag før pladsen åbnede, men vi fik da lov til at komme ind på pladsen.

Herefter fulgte en strøm af Fendt vogne de kommende dage – næsten alle kom en dag før de havde tilmeldt sig. Det var betaling for hele opholdet ved ankomsten og kun kontant, ingen kreditkort. En anden overraskelse var at der ikke var Internet.

Desværre var der ikke mulighed for at være i et fællesrum på pladsen, så mandag morgen samlede Ole Jensen (bestyrelsens repræsentant på campingpladsen) os alle til en kort briefing. Her blev det foreslået om vi kunne leje en bus til den fælles klubspisning i byen Mertingen som ligger ca.  30 minutters kørsel fra campingpladsen. (lidt træls at vi ikke kunne nyde et glas vin eller en dejlig øl, fordi vi skulle køre hjem.)

Mandag skulle vi have været på en bytur til enten Augsburg eller Donauwörth, men dette arrangement måtte desværre aflyses. Så det var op til os deltagere frit at vælge hvad man skulle foretage sig.

Undertegnede og to andre par kørte til Donauwört, som er en meget hyggelig og middelalderlig by langs “Der Romantischen Strasse”) .

På info møde kl. 20 blev det bekræftet at vi lejer en bus – sikke et held.

Tirsdag den 22. marts fabriksbesøg på BMW fabrikken i München.

Turen til BMW fabrikken blev desværre ikke helt hvad vi havde regnet med, da man skulle bestille tid ½ år inden fabriksbesøget skal finde sted.

I stedet valgte nogen selv at ta’ til München og se BMW museet og videre til det olympiske stadion fra 1972 og igen videre til Dacau koncentrationslejren.

Andre valgte at blive på pladsen og igen andre tog på opdagelse i området.

Bussen ankom kl. 17.45 og 52 forventningsfulde deltagere hoppede ombord og vi glædede os meget til fællesspisningen. Yderligere 5 deltagere som kom med fly og boede på hotel, mødtes vi med ved Restaurant “Alte Brauerei Mertingen”, vi blev snart bænket i to lokaler og vi var klar til aftenens menu:

Von de originale Schwoba: Flädlesuppe

Schweinefiletmedaillons in Pilzrahmsosse mit Spätzle und Marktgemüse

Uli von Bocksberg – Gem. Eis mit/ohne Sahne

En helt igennem fantastisk middag.

Pris for denne 3 retters menu 22,40 euro + drikkevarer

Bussen hentede os kl. 21.30 og hjemkomst kl. 22.20

Onsdag den 23. marts besøg på Fendt fabrikken.

Hele 57 personer + 2 mand fra det danske Fendt agentur (Ib og Lars som også virkede som tolke – tak for det) var mødt op til det som jo var hele turens højdepunkt. Vi blev delt op i 2 grupper, første hold startede kl. 10.30 og sluttede med frokost sammen med 2. hold som mødte ind kl. 12.45.

Rundvisningen startede med en kort info om Fendt’s historie herefter gik vi gennem et kæmpe reservedelslager, videre til snedkerværkstedet hvor vi bl.a. så siderne blive samlet og isoleret, videre til undervognen hvor ledningsnettet blev fastgjort i gulvet, til sidst blev de forskellige sider samlet og døre og vinduer isat. Under denne proces var der 3-4 kvalitetscheck. De færdige vogne blev kørt ud af hallen og parkeret under kæmpe tage, et forsikringskrav pga. haglbyger. En gennemsnitlig Fendt vogn består af ca. 5.500 dele. Alle vogne som produceres er på forhånd solgt til forhandlere og bliver ikke leveret før de er betalt.

Torsdag den 24. marts

Fridag til afslapning eller aktiviteter på egen hånd. Og mange havde også besluttet sig for at starte hjemturen denne dag.

Fredag den 25. marts besøg på Bayerisches Jernbanemuseum  i Nördlingen.

Første dag med regnvejr og endnu nogle vogne startede hjemturen, tilbage er vi nu kun 7 vogne.

Undertegnede deltog ikke selv i dette arrangement, men fra deltagerne, måske mest de mandlige, har jeg forstået at det var en meget interessant tur med mange gamle damplokomotiver, gamle togvogne, nogle nyrestaurerede og andre stod stadig som vrag. Alle medarbejdere var frivillige og selvfølgelig med stor interesse for tog.

Stor tak til Jannik som tog initiativ til at bestille et bord på Landhotel “Weisser Hahn” i Wemding til 16 personer til om aftenen kl. 19.00, vi deltog alle og fik noget rigtigt dejlig mad, menu efter eget ønske og vi havde en hyggelig aften.

Lørdag den 26. marts tur til Burg Harburg an der Romantischen Strasse

Alle tilbageværende deltagere var med på tur til Burg Harburg, den ældste, den største og det bedst bevarede borganlæg i Sydtyskland. Borgen er opført fra det 11. til det 16. århundrede. Vi fik en meget interessant guidet tur rundt i borgen.

Lørdag eftermiddag var det pakke sammen dag i dejlig solskin og vi fik vist alle tørre telte med hjem. Søndag var hjemrejse dag og jeg vil her benytte lejligheden til at sige tak til alle deltagere for deres positive indstilling og gode humør, selv om der måske var et par ting man ikke var helt tilfredse med. Men alt i alt en rigtig god tur og vi glæder os til næste gang!

Lonny og Lars Christoffersen

Skriv et svar